Behandelingen

Fysiotherapie

Met fysiotherapie helpen we u met bewegingsklachten. Als er stoornissen zijn in uw lichaamshouding of tijdens het bewegen bieden wij u hulp door te adviseren, begeleiden en behandelen. Denk aan behandeling bij sportblessures, overbelasting, ziekte, invloeden van stress, maar ook als u na een operatie of ongeluk moet revalideren.

Elektrostimulatie

Elektrostimulatie is een manier om via elektrische prikkels door de huid heen, zenuw- en/of spiervezels te stimuleren, waardoor spieren geactiveerd kunnen worden. Korver Fysiotherapie zet elektrostimulatie in bij mensen met een verlamming. Daarbij wordt gebruik gemaakt van oppervlakte elektrostimulatie. Elektroden worden op de huid geplaatst, welke verbonden worden met een elektrostimulatie-apparaat. Binnen de therapie wordt gebruik gemaakt van verschillende vormen van spieractivatie. Spieren van het zitvlak kunnen geactiveerd worden om decubituswonden (op het zitvlak) te voorkomen.

Een andere vorm is functionele elektrostimulatie. Dit betekent dat het resultaat van de elektrostimulatie een verbetering in het dagelijks leven moet opleveren.

Handtherapie

Handtherapie houdt zich bezig met het behandelen van functiestoornissen van spieren, pezen, banden, botten, gewrichten, zenuwen en huid. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde therapeuten en verzorgen het revalidatieproces na bijvoorbeeld een operatie of ongeluk. Maar ook kan er conservatief behandeld worden bij bijvoorbeeld RSI of artrose klachten.